Galerie

De mens met uilenhoofd (zie schilderij " 5-voor twaalf", inspireerde mij tot het maken van deze serie werken. Hoe ziet de mens er over...10.000jaar uit? We communiceren steeds meer, via apps ,sms, tel, kijken vaker naar t.v., tablet etc. We zien hoofden met "verrekijkerogen",smalle mond, grotere schedels ( het celebrale neemt toe)l

uit 2007 tot 2008 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

8 De toekomstige mens 1

8 De toekomstige mens 1

2007

Alle achtergronden van de werken vertonen een schaakbord. Soms gaat de mens een stapje vooruit, soms achteruit, De verschillende kleurvlakken in het gezicht, verbeelden de wisselende emoties en stemmingen  van een mens, een zich wel of niet goed voelen.

7 De toekomstige mens met communicatiecaps.

7 De toekomstige mens met communicatiecaps.

2008

De massa's mensen die dagelijks constant gebruik maken van hun smartphone,i-phone,  waar je ook bent, op straat, in gebouwen, op het werk etc. brachten mij op het idee de toekomstige mens tevoorzien van communicatiecaps. In de toekomst zal de mens voortdurend kunnen communiceren.De afbeelding op de halsketting verzinnebeeldt een uniform geloof.(?).

6 Black and white.

6 Black and white.

2007

Blank en zwart,  gebroederlijk naast elkaar.Dit schilderij bebeeldt de verbondenheid van de mensheid. We zullen elkaar in de toekomst hard nodig om hoofd te kunnen  bieden aan dat wat mogelijk op ons af komt.

5 Dancing faces

5 Dancing faces

2008

Met een kleine variatie heb ik de gezichten gebruikt. op een notenbalk De verschillende kleuren en de golfbeweging in de plaatsing van de gezichten verbeelden de vrolijkheid waarmee we als mens door het leven moeten gaan !

4 "Eine Kleine Variatie"

4 "Eine Kleine Variatie"

2007

Nadat ik "Dancing Faces" had gemaakt , kwam het idee in me op om de gezichten als noten te gebruiken in een bestaand  muziekstuk. Een kleine variatie!

3 One team.

3 One team.

2008

Met het schilderij "One team"  heb ik de hoofden zo geplaatst dat ze net als in een gezagsstructuur te zamen  een piramide vormen.. In een dergelijke structtuur is er niet een de baas, maar met elkaar vorm je een eenheid, een team.Je  hebt elkaar nodig om iets tot stand te brengen!

2 One mood.

2 One mood.

2007

Bij vele sportteams zie je vaak  een enorme gedrevenheid, die , voorafgaande aan een wedstrijd, zich veelal uit in  een geweldige yell. ( rugby, volleybal, voetbal etc). Het gaan voor de overwinning wordt in het schilderij gesymboliseerd door de" rode" ogen.

1 De gekwelde mens.

1 De gekwelde mens.

2007

De gekwelde mens heb ik gemaakt, mede naar aanleiding van de hoofdpersoon uit de film "The elephant man". Het schilderij is als een symbool voor allen die in hun leven zijn beschadigd,zij die voortdurend worden gekweld , achtervolgd,  gepest.of verstoten.