Schilderijen gemaakt naar aanleiding van een gebeurtenis in de wereld,een discussie op de t.v., een film enz

uit 1991 tot 2014 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

"Waarom"

"Waarom"

2001

Gemaakt naar aanleiding van 11 sep 2001.Twee " kampen "  ( Osama bin Laden/Bush)  worden afgebeeld met aan beide zijden van het schilderij afbeeldingen van de elkaar aangedane verschrikkingen.(Twintowers,brandende moskee, iemand die zo'n getroffen kind uit het strijdtoneelhaalt etc.) In het midden heb ik een duif afgebeeld, symbool van de vrede maar hij bloedt ten teken dat oorlogen, aanslagen blijven doorgaan.De gouden schaal eronder vangt het bloed op maar dreigen  de graflampjes van de reeds gestorvenen te overspoelen.  

4 "Drijfvuil".

4 "Drijfvuil".

2014

Watervervuiling. Een door het  turfwater  verweerde , doorzichtige  plastic zak, uit de Opsterlandse Compagnonsvaart (Friesland)  inspireerde me tot het maken van dit " beeldschilderij "..Het door de plezierjachtjes stukgeslagen stuk, waar tientallen bruintinten in te herkennen zijn, heb ik als een soort waterblad  gebruikt,  met daarop voorwerpen die ik vond in  het kanaal. Er om heen water.....Olieverf op paneel, met lijst .  

2 "Vijf voor twaalf ! ".!

2 "Vijf voor twaalf ! ".!

1991

Schilderij gemaakt n.a.v een discussie op de T.V ( Tsjalling Jonkhoff). Over de opwarming van de aarde! Dreigende wolken/bergen, de gedegenereerde mens (met uilenhoofd) en reeds staande in het vuil, is naarstig op zoek naar een oplossing voor moeder aarde, een zieke walvis wordt voortgeroeid, zeven tonijnen verheffen zich uit het water, de laatse restjes aarde zien we links van het schilderij.Middenin Einstein.

1 "De olifantbroeken".

1 "De olifantbroeken".

2004

Gemaakt n.a.v.de aangrijpende film 'The elephant man'. Als in een droom zag ik de volgende dag ,in de twee knopen en uitpuilende broek een gelijkenis met het gezicht van de hoofdrolspeler uit de film.. Olieverf op paneel, met lijst.